Ambulans, acil bir durum oluşması veya hastalık anında ilk yardımın gerçekleştirildiği ve ihtiyacı olan kişileri en kısa süre içerisinde hastaneye ulaştırmayı hedefleyen bir araç olarak ifade edilebilir. Ambulans içerisinde ise sağlık personelleri dışında bir de özel ambulans şoförü bulunmaktadır. Ambulans şoförü olmak isteyen kişilerin ise nasıl bu mesleği yapacakları hakkında bilgi edinmek istediklerini söylemek mümkün olmaktadır. Peki ambulans şoförü nasıl olunur? Bu makalemizde detaylıca anlattık.
Ambulans Şoförü Nedir?
Ambulans şoförü, hastaların veya yaralıların kısa süre içerisinde sağlık kuruluşlarına ulaştırılmasına imkan sağlayan bir meslek elemanıdır. Ambulans şoförlüğü yapmak isteyen kişilerin aynı zamanda yapacakları iş ile ilgili gerekli olan sertifika programlarına katılmaları gerektiğini söylemek de mümkündür. Araç sürme konusunda yetenekli olmaları gerektiğini söylemek de mümkündür. İhtiyacı olan kişileri kısa süre içerisinde sağlık kuruluşlarına götürmekle görevli olan meslek elemanları olarak ifade edilmeleri de mümkün olmaktadır.
İlginizi Çekebilir: Kiralık Ambulans
Ambulans Şoförü Olma Şartları
Ambulans şoförü olmak isteyen kişilerin öncelikli olarak 18 yaşından büyük olması gerektiğini söylemek mümkündür. Aynı zamanda ambulans şoförlüğü yapmak isteyen kişilerin lise mezunu olması gerektiği de ifade edilebilir. Ambulans şoförü olmak isteyen kişilerin en az B sınıfı sürücü ehliyetine sahip olması gerekmektedir. Meslek olarak ambulans şoförlüğünü seçmek isteyen kişilerin verilen eğitimlere katılarak gerekli sertifikaları almaları da mümkün olmaktadır. Ambulans şoförü olmak isteyen kişilerin hastaları taşırken hızlı, pratik ve dikkatli olmaları gerektiğini söylemek de mümkündür.
Ambulans Şoförü Görevleri
Genel olarak ambulans şoförü nasıl olunur sorusunun cevabını arayan kişilerin bu mesleği yapmak isteyen kişiler olduğunu söylemek mümkündür. Ambulans şoförü olmak isteyen kişiler için lise mezunu olmaları şartı aranmaktadır. Aynı zamanda sağlık lisesi çıkışlı olan kişilere ambulans şoförü olmak için de öncelik tanınmaktadır.
Ambulans şoförlerinin;
-Alınan ihbar ve çağrı doğrultusunda daima göreve hazır halde bulunmaları gerekmektedir.
-Alınan çağrılar doğrultusunda en kısa sürede ihbar alınan yere gitmeleri gerekmektedir.
-Merkezde bulunması gereken ve tükenen malzemelerin temin edilmeleri de ambulans şoförlerinin görevleri arasında yer almaktadır.
-Bir sonraki görev için daima hazır halde bulunmaları gerekmektedir.
-Çağırılan adrese en kısa süre içerisinde gitmeleri gerektiğini söylemek de mümkündür.
-Aracın rutin bakımlarının yapılmasından veya yaptırılmasından da sorumlu olduklarını söylemek mümkündür.
-Çağrılan adrese zamanında ulaşmak da görevleri arasında yer almaktadır.
Ambulans Şoförü Olmak İçin Alınması Gereken Eğitimler
Ambulans şoförü olmak isteyen kişilerin, Acil Tıp Teknisyenliği bölümünde eğitim almaları gerektiğini söylemek mümkündür. Aynı zamanda sağlık meslek liselerinden mezun olunması da ambulans şoförü olmak için gerekli olan bir eğitim olarak ifade edilebilir. Eğitimini tamamlayan kişilerin gerekli evrakları hazırlamaları durumunda ise ambulans şoförlüğü yapabilmeleri mümkün olmaktadır.
Ambulans şoförü olmak isteyen kişilerin gerekli olan sürücü belgelerine de sahip olmaları gerektiğini söylemek mümkündür. Özel kurumlardan alınması gereken ilk yardım sertifikasının da ambulans şoförü olmak için gerekli olduğunu ifade etmek mümkün olmaktadır.
Asrın ambulans olarak 10 yılı aşan tecrübemizle sizlere özel ambulans alanında çözümler sunuyoruz. Siz de eğer özel ambulans şoförlüğü konusunda bizlerle çalışma isterseniz hemen bize ulaşabilir ve CV bırakabilirsiniz.